Waar wordt je nou echt gelukkig van tijdens de donkere dagen?

Na de zomer waar we hebben mogen genieten van héél veel zonneschijn en prachtige lange en droge dagen, is het nu tijd voor de herfst en de winter. Als je naar de natuur kijkt laten bomen hun bladeren vallen om energie te besparen, de kleuren verdwijnen en er valt vaak veel regen. 

Wij zijn eigenlijk net zo… Onze energie wordt ook minder. Het is een tijd van stilte en bezinning.
Een tijd om afstand te nemen van de turbulente wereld en van alle zomerse activiteiten en ons herstel te nemen en uit te rusten.

En een goede tijd om naar binnen te keren, zelfonderzoek te doen.
Te evalueren wát en wíe er in ons leven momenteel echt nodig is.
Welke mensen hebben onze aandacht en liefde het meest nodig?
Welke overtuigingen, normen en waarden en dienen deze ons nog écht?
Doe ik nog wat ik écht leuk vindt?

Een besluit maken om op te ruimen en los te laten wat we niet meer nodig hebben, creëert ruimte om nieuwe zaadjes te kunnen planten. Deze kunnen weer ontkiemen en uitbloeien als de energie van het voorjaar weer aansterkt.

Tips om tot rust te komen

Als we onze input verminderen (social media, televisie, telefoon) kunnen we de output van de ziel ter harte nemen.
Wij hebben een aantal tips voor je om tot rust te komen; zowel fysiek, emotioneel als mentaal en zelfs op spiritueel gebied.

  • wandelen in de natuur
  • yoga
  • meditatie
  • Houd een reflectie/dagboek bij voor een positieve mindset
  • ademhalingsoefeningen ter ontspanning
  • gezond koken en eten
  • ‘kwali’tijd doorbrengen met je familie
  • saunabezoek
  • massage

Uit ons hoofd…. In ons hart.

Door te ontspannen kunnen we weer echt luisteren naar wat ons hart ons ingeeft.
Soms komen we dan tot de conclusie dat we vervuild zijn met online contact ipv. ‘real time’ connectie. Of dat we even de connectie kwijt zijn met degenen van wie we houden.
Hoe herstel je een connectie als die wat zwakker is geraakt?
Het eerste wat een baby doet als deze geboren wordt is aandacht vragen door te gaan huilen. Een te kort aan aandacht kan voelen als niet geliefd zijn of zelfs als een afwijzing. In een onderzoek onder pasgeboren baby’s tussen aanraking en voeding blijkt dat baby’s eerder dreigen te sterven door gebrek aan aandacht en aanraking dan door ondervoeding.

Er is geen lichamelijke pijn, maar het is een behoefte die niet wordt vervuld en dus een emotionele pijn. Door aangeraakt te worden, leert een mens zichzelf en de ander te voelen. De ziel heeft het voedsel van de liefdevolle aanraking nodig en de tastzin heeft prikkels nodig. We nemen de baby dan in onze armen en geven het liefde en aandacht en verwondering voor zijn/haar puurheid.

Liefdevolle woordjes, aandacht en aanraking is wat wij allen nodig hebben voor een goede connectie.
Een goede aanraking met respect en aandacht door bijvoorbeeld een massage is dan ook heilzaam. Het stilt de huidhonger en geeft rust en meer openheid. Huidhonger is te vergelijken met voedselhonger – het hoort bij de basis behoefte van de mens.
Fastfood vult voor even je buik maar je krijgt er geen energie van. Gezond eten voed je lichaam en geeft je energie.
Zo is dat ook met aanraking, duurzame aanraking geeft energie en voed je lichaam en ziel. Een goed lichamelijk contact is dus van levens belang. Deze diepe verbinding zorgt ervoor dat ons veeleisende ego zich ontspant. We voelen dan geen angst of triggers meer en dat maakt dat we ons veilig voelen.

Als Ego ontspant maakt dat ruimte voor liefde, creativiteit, flow, dankbaarheid, openheid en kwetsbaarheid. Deze gevoelens zijn zonder ego onuitputtelijk en altijd aanwezig in onszelf. Mits onze aandacht niet wordt opgeëist door onze ego en identiteit…

Zin in ontspanning?

Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief en wij houden je up-to-date over de laatste ontwikkelingen in onze massagepraktijk, speciale acties en nieuws over het team!

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Gratis informatiegesprek